BusinessluokkaFinnairOneworld

Finnairin mannertenvälinen businessluokka on ihan ok

Jaa sivu

Tässä artikkelissa arvioin Finnairin mannertenvälisen businessluokkan lennotoni Helsingistä Osakaan. Ei ole mikään salaisuus, että Finnairin bisnesluokan eurooppalainen vastine jättää paljon toivomisen varaa, mutta mannertenvälinen kokemus on silti varsin hyvä. Tietysti Finnair on karsinut palvelua, mutta ei lisäämättä myös jotain uutta.

Lähtöselvitys

Finnairilla on bisnesluokan matkustajille ja oneworld-statuksen haltijoille tarkoitettu lähtöselvitysalue aivan Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastusalueen vieressä. Lähtöselvitys on avoinna koko päivän, joten voit poiketa lähtöselvitykseen päästäksesi Finnairin loungeen niin aikaisin kuin haluat (ei saatavilla business light -lipulla). Voit jopa kirjata laukkusi päivää ennen matkaa – vähänkö siistiä! 😎

Sinulla on avokätinen 32 kg:n painorajoitus laukkua kohden bisnesluokassa (vaikka olisit päivittänyt turistiluokasta). Mutta muista, että sinulla on rajoitettu määrä laukkuja. Yleensä voit ottaa vain yhden laukun, mutta Japanin lennoilla voit ottaa kaksi. Jos sinulla on business light -lippu, et voi ottaa laukkuja ollenkaan. Jos sinulla on economy classic tai flex -lippu ja päivität bisnesluokkaan, saat päivityksen myötä ylimääräisen matkatavaran.

Koneeseen nousu

Tyypillisesti Finnair päästää lapset ja liikuntarajoitteiset kyytiin ensin, ja sen jälkeen alkaa bisnesluokan matkustajien (ja kaikille oneworld-statuksen haltijoiden) koneeseen nousu. Mannertenvälisillä lennoilla on yleensä mahdollisuus nousta koneeseen milloin tahansa erityistä priority-kaistaa pitkin.

Finnairin koneeseen nousu bisnesluokan lennolle

Kun olet koneessa, sinulle tarjoillaan tervetuliaisjuoma. Vaihtoehtoina on vettä, mustikkamehua tai kuohuviiniä. En voi juoda mitään kuplivaa lentäessäni tai saatan saada ilmavaivoja, ja mustikkamehua on lantrattu vedellä aivan liikaa (vain 12 % mehua) ja siihen on lisätty paljon sokeria, joten ainoa todellinen vaihtoehto on mielestäni vesi… Mikä on vähän surullista.

Tervetuliaisjuoma tarjoiltuna Iittalan lasissa

Mukavuustuotteet

Sinulla on lennolla mukava tyyny ja lämmin peitto, jotka auttavat sinua nukkumaan, ja sandaalit, joita voit käyttää matkustamossa tassutteluun. Näiden lisäksi sinä saat vähän jotain kotiin vietävää. Nimittäin aidon Marimekko-pussukan vaihtelevissa väreissä, jonka sisällä Marimekko-silmälaput ja jotain sontavoiteita.

Peitto oli tosi pehmeä ja mukava
Marimekon lahjapussi

Ruoka ja juomat

Finnair tarjoilee ruokaa kaksi kertaa lennolla. Kerran nousun jälkeen ja kerran ennen laskua. Ruoka tarjoillaan yhdellä tarjottimella, joten se ei ole todella hieno ruokailukokemus. Joka tapauksessa ruoka on hyvää. Voit valita pääruoan ja jälkiruoan. Ateria ennen laskeutumista on kuitenkin kaikille sama – joten jos sinulla on ruokavaliorajoituksia, tilaa erikoisateria etukäteen netistä.

Useita ateriavaihtoehtoja
Ja paljon eri juomia

Pääruoka, jonka päätin valita, oli peuranliha, koska sitä saa syödä vain harvoin. Se oli erittäin hyvää ja hyvin kokattua! 😋

Pohjoismaiset maut oikein tehtynä
Jälkiruoka on aina parempi kahvin ja Bailey’sin kanssa

Koko lennon ajan lentoemännät tarjosivat pientä purtavaa, mikä on hyvä asia ottaen huomioon kuinka pitkiä Aasian lennot ovat nykyään koko Ukraina-Venäjä-tilanteen takia.

Hedelmämarjavälipala
Suut makeaksi

Ennen laskeutumista oli runsas aamiainen. Se oli hyvä ja antoi todella hyvän startin ensimmäiselle päivälleni Japanissa.

Aamupalaa tarjolla

Viihde

Finnairin mannertenvälisessä bisnesluokassa on mukava iso näyttö, josta voit katsella videoita. Finnairilla on hyvä valikoima elokuvia, mukaan lukien joitain viimeisimpiä ​​​​elokuvia. Voit myös pelata pelejä, kuten Angry Birdsiä. Mitä tulee wifiin, voit käyttää sitä ilmaiseksi vain tunnin ajan, etkä voi suoratoistaa tai käyttää VPN:ää. Jos tarvitset enemmän aikaa tai haluat katsoa YouTubea tai käyttää VPN:ää, sinun on maksettava enemmän.

Näyttö on suhteellisen suuri ohjelmien ja elokuvien katseluun
Pääset käyttämään näitä upeita kuulokkeita aktiivisella vastamelutoiminnolla

Istuin

Istuin sopii istumiseen ja varsinkin ikkunan viereisistä on tosi kiva näköala, kun otetaan huomioon, että istut hieman ikkunaa kohti. Istuin on mekaaninen ja kulkee ylös ja alas. Finnairin vanhassa bisnesluokassa oli hierontatuoleja, mutta ne ovat poissa.

Istuin matkustamon keskiosassa

Nukkumista varten on tarpeeksi tilaa, jotta kaltaiseni pitkä mies (193 cm) pääsee mukavasti makuulle. Jalkojani on kuitenkin hyvin vähän tilaa siirtää sivuttain. Tykkään nukkua kyljelläni enkä halua, että jalat ovat päällekkäin, mutta minulla on hyvin vähän tilaa pitää jalokojani muuten kuin päällekkäin. Asiaa pahentaa istuimeen kiinnitetty niskatuki. Se periaatteessa esti minua nukkumasta. Tyynyä on mahdotonta laittaa sen päälle, jotta se ei tuntuisi epämukavalta.

Ikkunapaikat maksavat enemmän

Lopuksi

Finnair on hoitanut homman ennen paremmin hierovilla tuoleilla, useilla alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehdoilla sekä paremmalla fine-dining-kokemuksella. Toisaalta taas Finnairin henkilökunta kävelee nyt ajoittain matkustamossa katsomassa, tarvitseeko joku jotain, jotta et tuntisi itseäsi unohdetuksi. Aikoinaan heidän henkilökuntansa katosi heti, kun he olivat keränneet lautaset. Kaiken kaikkiaan Finnairin mannertenvälinen businessluokka on hieno kokemus ja suosittelen sitä ehdottomasti.

Pokémon-kahvilaan Tokiossa ilman varausta
Japan Airlinesin kotimaan lounge Osakan Kansaissa jättää sinut nälkäiseksi
Exit mobile version