FinnairLoungeOneworldYkkösluokka

Finnair Platinum Wing Lounge Helsingissä on yksi parhaista ykkösluokan loungeista

Jaa sivu

Kaikille asiaa pohtiville tiedoksi, kyllä, Helsinki-Vantaan lentoasemalla on ykkösluokan lounge, jonka nimi on Finnair Platinum Wing. Lounge on avoin oneworld smaragdi -jäsenille (Finnair Plus Platinum ja Lumo) ja ykkösluokan matkustajille. Kummallista kyllä, Finnairin koneissa ei ole ykkösluokkaa, mutta luulisin tämän loungen olevan olemassa Japan Airlinesin ykkösluokan matkustajien tarpeita varten. Ehkä myös American Airlinesin matkustajille, jos American päättäisi koskaan taas lentää Helsinkiin (ja toisi ykkösluokkansa takaisin). Tämä lounge on mahtava, mutta pääset siihen vain, jos et lennä EU:n sisällä.

Sijainti

Finnair Platinum Wing sijaitsee bisnesluokan loungen vieressä lähellä porttia 52. Seuraa vain opasteita tuolle portille, niin pääset loungeen hetkessä. Varmista vain, että et vain seuraa loungekylttejä sokeasti, sillä niin saatat päätyä Plaza Premiumiin. 😅

Ovi Finnairin loungeihin mukaan lukien Platinum Wingiin

Sisustus ja mukavuudet

Sisäänkäynti näyttää todella upealta

Finnair kunnosti loungensa vuonna 2019 ja se todella näkyy! Loungessa on tosi kiva ja moderni ilme ja sisustus todella puhuu Finnairin muotoilukieltä ja huokuu heidän brändikuvaansa. Loungessa on kolme pääosiota: baari, ruokailutila ja rentoutumisalue erittäin mukavilla istuimilla.

Nämä istuimet ovat niin mukavia… Valitettavasti ikkuna on pieni
Istuimet työskentelyyn, jotka tarjoavat enemmän yksityisyyttä

Voit myös varata suihkut suoraan suihkutilojen edessä olevilla älynäytöillä. Lisäksi loungessa on puhelinkoppi yksityispuheluita varten. Jos haluat tulostaa tai skannata jotain, loungessa on myös tämä mahdollisuus.

Pitääkö soittaa? Ei ongelmaa!
Suihkun varaaminen on helppoa kuin mikä

Vessat näyttävät myös melko siisteiltä, mutta ne ovat melko pieniä. Miehille on vain kaksi koppia. En ole koskaan kokenut tämän loungen tungosta (en edes vuonna 2019, kun Finnair päästi myös kultakorttilaiset sisään), mutta silti saattaa tulla ruuhka-aikoja, jolloin wc-tilojen määrä ei vain riitä. Pääset kuivaamaan kätesi oikeilla pyyhkeillä, jotka pestään käytön jälkeen. Kuinka ylellistä se onkaan! 😎

Oikeat pyyhkeet vessassa. Tämä se vasta on ykkösluokka!

Ruoka

Tässä loungessa on à la carte -ruokailu pöytiin tarjoilulla sekä alku- ja jälkiruokabuffet. Joten voit syödä fiinisti ja napsia buffetista välipalaa aina kun siltä tuntuu! Qantasilla ja Malaysia Airlinesilla on paljon opittavaa Finnairilta, sillä kummallakaan ei ole buffettia ykkösluokan loungeissa.

Kunnon kalliit astiat

Tosi hienot astiat, joita näemme myös Finnairin bisnesluokassa, nostavat ruokailuelämyksen erittäin korkealle tasolle. Astioista sen jo huomaa, että älyttömän hyvää ruokaa on tiedossa.

Ruokalista on lyhyt, mutta huolella suunniteltu

Ruokalistalla ei ole älyttömästi valinnanvaraa, mutta sitä kompensoi erinomainen buffetti. Ja kuinka monen loungen ruokalistalla on poroja? Ainutlaatuinen ruokalista on avain eksklusiivisiin herkkuihin. 😋

Porohampurilainen oli niin hurjan herkullinen!

Buffetti

Buffetissa on alkupalapöytä, joista osa voi yhtä hyvin olla sellaisenaan pääruokia, sekä jälkiruokapöytä. Voit aina tulla hakemaan lisää herkkuja buffetista myöhemmin loungeilusi aikana.

Lämpimiä alkupaloja
Kylmiä alkupaloja
Annos koottuna buffetista 🤤
Makeisia, juustoja ja keksejä – haluan maistaa kaikkea!

Juomat

Loungessa on baari, jossa baarimikko tarjoilee sinulle melkein mitä haluat. Kannattaa ehdottomasti maistaa lakka– ja mustikka Lapponia -liköörejä. Bailey’sin sijaan loungessa tarjotaan samanlaista suomalaisen Kyrö-tislaamon tuotetta.

Finnair Platinum Wing -loungen baari

Huippuluokan alkoholijuomien lisäksi tarjolla on mehua, virvoitusjuomia, vettä, kahvia ja teetä. Loungessa on melkein kaikkea mitä voit pyytää, joten älä ujostele vaan nauti vierailustasi.

Vettä ja Kyrön kermalikööriä

Lopuksi

Maailmassa ei ole montaa oneworldin ykkösluokan loungea smaragdi-asiakkaille (useimmilla jäsenlentoyhtiöillä ei ole edes sellaista). Ja monet näistä niin sanotuista ykkösluokan loungeista ovat saaneet minut kysymään, ovatko ne todella sen arvoisia. Finnairin lounge ei tosin saa minua kyseenalaistamaan mitään. Finnair Platinum Wing -lounge Helsingissä on helposti toisiksi paras oneworldin ykkösluokan lounge, jossa olen koskaan käynyt! Henkilökunta on ystävällistä, ruoka on hyvää ja tunnelma on rento.

Kuinka hyvä on Japan Airlinesin kotimaan turistiluokka?
Pokémon-kahvilaan Tokiossa ilman varausta
Exit mobile version