Aegean AirlinesStar AllianceTuristiluokka

Aegeanin turistiluokka – miellyttävä yllätys

Jaa sivu

En yleensä lennä muilla kuin Oneworld-lentoyhtöillä Finnair Plus -tasoni takia, mutta tällä kertaa Finnair ei lentänyt Ateenaan ollenkaan, joten ainoa vaihtoehto oli lentää jatkolento Aegeanilla. En tiennyt mitä odottaa lentoyhtiöltä, jolla ei ole edes pitkiä lentoja. Ainoa asia, jonka tiesin siitä, oli se, että se oli osa Star Alliancea ja ilmeisesti helpoin tapa saavuttaa Star Alliancen kultataso.

Lähtöselvitys

Aegean Airlinesin lähtöselvitys Ateenassa

Lähtöselvitys Ateenassa on yhtä kaaosta ja Aegeanin automaattinen lähtöselvitys toimi yhtä hyvin kuin ranskalainen lakossa. Aegeanilla ei ollut edes automaattia, jonka kautta olisi saanut laukut helposti ruumaan, joten ainoa vaihtoehto oli todella seistä jonossa. Kun onnistuin lähtöselvittämään laukkuni, Aegeanin tantat eivät olleet tarpeeksi päteviä kirjaamaan matkatavaroitani jatkolennolleni, koska ”Finnair ei ole Star Alliancessa”. Mielenkiintoista kyllä, Finnair kirjasi iloisesti matkatavarani Aegeanin operoimalle jatkolennolle Helsingissä kun olin tulossa Ateenaan… 🤦🤷🏼‍♂️Ennen kuin kysyt, kaikki lennot olivat samalla varausnumerolla.

Saat myös tyytyä varausjärjestelmän arpomaan istuinpaikkaan, ellet maksa 6 € istuimen vaihdosta. Hinta ei ole korkea, mutta silti…

Matkustamo

Yllättävää kyllä matkustamo on melko moderni. Yksi harvoista valituksen aiheistani on, että jaloille ei ole paljoakaan tilaa, varsinkin jos olet yli 190 cm pitkä. Sitä paitsi en todellakaan pidä nahkatuoleista, koska ne hiostavat enemmän kuin kangastuolit.

Jalkatila on armottoman pieni

Se, mistä pidin, oli teline omalle tabletille tai puhelimelle ja USB-latausportti, jollaista harvoin näkee Euroopan lennon turistiluokassa. Aegeanilla oli jopa oma asiakaslehti, jota lukiessa voi kuulla historian siipien havinaa ajalta, jolloin lennolla ei ollut muutakaan tekemistä.

Tabletti- ja kännykkäteline USB-portilla

Tarjoilu

Ai että! Kun lentoemännät ilmestyivät kärryjen kanssa, leukani putosi! Lennolla saa nauttia monia erilaisia ​​juomia ilmaiseksi: vettä, mehua, limsaa, kahvia, teetä ja jopa olutta ja viiniä! Puhumattakaan siitä, että Aegeanin ilmaiset viinipullot ovat 1,80 dl, kun taas Finnair veloittaa naurettavan summan vain 0,80 dl pullosta. Runsas määrä ilmaista ja herkullista viiniä on aina plussaa. 🍷

Herkullinen omenapiiras ja hedelmäsalaatti turistiluokassa

Eivätkä tarjoilut pelkkiin juomiin lopu. Lennolla saat myös kevyen aterian ilmaiseksi… Eikä siinnä vielä kaikki, vaan sinulla on mahdollisuus valita kahden eri aterian välillä. Valitsin omenapiiraan, jonka mukana tuli hedelmäsalaatti. Ennen laskeutumista Aegean jakoi vielä muropatukoita ja toisen kierroksen juomia. Ilmaiset ateriat ja juomat päihittävät Finnairin vesi- ja mustikkamehulinjan!

Muropatukka, jonka sai ennen laskeutumista

Viihde

Aegeanilla on WiFi koneissaan, ja voit itse asiassa käyttää sitä ilmaiseksi 10 minuuttia. Tämän lisäksi voit maksaa joko 4€ hitaasta netistä tai 9€ nopeasta netistä koko lennon ajalta. Aika hyvät hiinat, sanoisin.

Voit käyttää Aegeanin wifi-portaalia maksutta ja katsoa eri TV-ohjelmia, kuunnella musiikkia tai pelata joitakin selainpelejä ilmaiseksi. Ei paha, sanoisin. Aina vaan paranee, sillä voit myös seurata lentoasi kartalla reaaliajassa suoraan puhelimellasi.

Aegean WiFi tarjoaa myös ilmaisia pelejä

Lopuksi

Aegean tarjoaa todennäköisesti parhaan turistiluokan kokemuksen Euroopassa ja on paljon edellä kilpailijoitaan lennon aikana tarjottavien palveluiden ja viihteen suhteen. Jos minun pitäisi valita minkä tahansa oneworld-yhtiön Euroopan turistiluokan ja Aegeanin välillä, valitsisin Aegean silmänräpäyksessä. Yksikään oneworld-lentoyhtiö ei voi kilpailla Aegeanin kanssa Euroopassa. British Airways antaa sinulle vain pussin sipsejä, Iberia surkean muffinssin ja Finnair suorastaan sylkee kasvoillesi, jos pyydät ilmaista ruokaa.

Aegeanin businessluokka – onko se paljon parempi kuin turistiluokka?
Exit mobile version